Učitavam
Ovo je mjesto gdje možete prodati svoj predmet bez dugotrajnih čekanja, beskrajnih objava oglasa i gubljenja dragocjenog vremena, pogotovo ako vam je novac hitno potreban. Ovim putem nudimo vam dva načina da to obavite: da to uradite klasičnom prodajom PRODAJ (ponudite predmet putem forme sajta na prodaju, mi vam šaljemo ponudu, ako je odobrite vi šaljete predmet, a mi vama novac i prodaja je završena) i da to uradite tako što svoj predmet prodate ali dobijete eksluzivnu pogodnost da isti predmet možete kupiti (otkupiti) u roku od 30 dana od dana prodaje za samo malo veću cijenu u PRODAJ I OTKUPI. (Ova pogodnost je idealna za slučaj da niste voljni da se trajno odreknete svog predmeta klasičnom prodajom, a da vam je trenutno novac neophodan da bi ste npr. premostili neku malu finansijsku krizu ili nešto slično, a ako znate da ćete dobiti neki novac u narednih 30 dana, te da možete kupovinom svog predmeta opet postati vlasnik istog). Znači u načinu PRODAJ/KUPI Vi možete u svakom trenutku u trajanju od 30 dana (dok odbrojava timer na vašem eDeal profilu “Moj eDeal”) da otkupite taj predmet, a u slučaju da vrijeme od 30 dana istekne, gubite eksluzivnu pogodnost da otkupite predmet, te će se prvobitna transakcija prodaje vašeg predmeta smatrati konačnom klasičnom prodajom. (Ovo je slično principu „zalagaonice“, ali s obzirom da zalagaonice nisu zakonski regulisane u BiH vi svoj predmet ne zalažete nego ga prodajete nama, a zatim u slučaju otkupa kupujete isti od nas) *Na dnu sajta nalaze se detaljna uputstva pod “Uputstva za korištenje eDeal.ba”
Prvi korak koji treba da uradite ako želite da ponudite na prodaju svoj predmet jeste da provjerite da li se taj predmet nalazi na listi predmeta koje trenutno eDeal.ba kupuje (kliknite crveno dugme ispod ovog teksta na kojem piše :“LISTA PREDMETA PRODAJE“, lista se povremeno mijenja). Ako se vaš predmet nalazi na listi, sljedeće što treba da uradite je da izaberete jedan od dva načina prodaje i sljedite korake popunjavajući obrazac i dodajući minimalno 5 vjerodostojnih fotografija iz svih uglova da biste pokazali vizuelno stanje predmeta kojeg nudite na prodaju.
-u obzir za kupovinu polovnih predmeta dolaze samo predmeti čije je stanje „kao novo“ ili sa vrlo malim, jedva vidljivim oštećenjima, predmeti koji su još u garanciji i oni čija je garancija istekla (obavezni ste uz 5 vjerodostojnih fotografija predmeta iz svih uglova da napišete i kratki opis predmeta kako vanjskog stanja tako i ispravnosti istog.
-ukoliko na vašu ponudu za prodaju određenog predmeta dobijete ponudu 0,00 KM to znači da vaš predmet trenutno nismo u stanju kupiti zbog već dovoljnog broja istih na stanju ili vaš predmet ne odgovara stanju predmeta koje kupujemo (imaju veći stepen oštećenja nego što tražimo)
-Svi zaprimljeni predmeti će se prekontrolirati prije preuzimanja od kurira brze pošte na stanje i ispravnost u skladu sa vašim poslatim opisom i fotografijama, a tek nakon provjere će vam biti poslat novac. U slučaju bilo kakvog odstupanja od vašeg opisa i fotografija predmet će biti vraćen, a u slučaju očiglednog pokušaja obmane bit će pokrenut sudski postupak za djelo pokušaj prevare.
Pristankom na uslove sajta i zakonskim odredbama te izjavom vi se obavezujete na tačnost upisanih informacija, porijeklo predmeta te zakonske odredbe trgovine putem interneta
*Molimo da imate u vidu, da nam nije namjera nekoga uvrijediti ponudom ili bilo šta slično, ponude su sačinjene isključivo vodeći se vašim opisom, slikama i generalno stanjem predmeta, zakonom ponude i potražnje u tom trenutku i kalkulacijom našeg preuzetog rizika kupovinom predmeta. Vi dobijenu ponudu jednostavno prihvatite ili odbijete.
NAPOMENA: NAŠA PONUDA ZA PREDMET KOJI NAM NUDITE NA PRODAJU U OPCIJI " PRODAJ" VIŠA JE ZA 10% U ODNOSU NA ISTI PREDMET AKO GA NUDITE U OPCIJI "PRODAJ i OTKUPI" JER OPCIJOM "PRODAJ" VI PREDMET NAMA PRODAJETE I TO JE KONAČNA KLASIČNA PRODAJA DOK OPCIJOM "PRODAJ I OTKUPI" MI VAM DAJEMO EKSKLUZIVNO PRAVO DA TAJ PREDMET MOŽETE OTKUPITI OD NAS U ROKU OD 30 DANA ŠTO PROUZROKUJE DODATNE TROŠKOVE SA NAŠE STRANE
VAŽNO: PRILIKOM PREDAJE PREDMETA KURIRU BRZE POŠTE OBAVEZNO NAZNAČITI DA SE PAKET MOŽE OTVORITI I PROVJERITI PRILIKOM NAŠEG PREUZIMANJA. (AKO SE RADI O ELEKTRONSKIM UREĐAJIMA OBAVEZNO IH PRIJE SLANJA NAPUNITE I ŠALJITE UPALJENE DA BI SE MOGLI PROVJERITI PRILIKOM PREUZIMANJA. U SUPROTNOM BIT ĆE VRAČENI).
Da bi se izbjegli bilo kakvi nesporazumi te da biste pravilno ponudili svoj predmet na prodaju kliknite na link DETALJNO UPUTSTVO ispod
DETALJNO UPUTSTVO

Lista predmeta prodaje