Učitavam
Šta je to FLASH DEAL sniženje i kako funkcionira?

Šta je to FLASH DEAL sniženje i kako funkcionira?

13.03.2019

FLASH DEAL SNIŽENJE

 

Posebno interesantan oblik sniženja koje povremeno možete naći na našem sajtu jeste FLASH DEAL SNIŽENJE ( FDS ) . Preporuka je što češće posjećivati sajt i kontrolisati dio pod nazivom FLASH DEAL SNIŽENJE (na koji se odlazi klikom na istoimeno dugme na plavoj meni traci -Slika 1.) da biste upravo vi bili sretnik koji će ugrabiti ovu jedinstvenu priliku da kupite željeni artikal po nižoj cijeni od redovne u eDeal shopu.

 

trakameni.jpg - Ut totam necessitatibus saepe vero qui.

(Slika 1.)

 

 

FDS predstavlja dio sajta gdje će povremeno biti postavljena vremenom ograničena sniženja, što znači da će se u tom dijelu sajta u nekom trenutku pojaviti neki artikal ili artikli iz eDeal shopa čija će cijena biti snižena odredjeni vremenski interval i u tom vremenskom intervalu kupci koji imaju sreće pa prvi uoče i reaguju na početak sniženja, će moći da kupe taj artikal po sniženoj cijeni. Ako se predmet u flash dealu proda ,sniženje za taj artikal će se smatrati završenim jer se sniženje odnosi samo za jedan komad artikla na sniženju ( što znači da je ključno reagovati na vrijeme i u momentu kada sniženje tek nastupi ) a ako za vrijeme trajanja sniženja niti jedan korisnik ne primjeti sniženje ili se artikal ne proda iz nekog drugog razloga, nakon isteka vremena sniženja taj artikal će biti vračen u eDeal shop po redovnoj cijeni ( cijeni bez sniženja). Vrijeme početka i kraj sniženja će biti kontrolirani tajmerima na artiklima.

Da bismo bolje objasnili kako funkcionira FLASH DEAL SNIŽENJE poslužit ćemo se primjerom:

Kao primjer u dio FLASH DEAL SNIŽENJA bit će postavljena tri  artikla ( svi artikli u FDS će biti isključivo artikli iz eDeal shopa ) Znači kliknete na dugme FLASH DEAL SNIŽENJE na plavoj meni traci ( Slika 1. ) i doći čete na proizvode FLASH DEAL SNIŽENJA

       flash deal.jpg - Ut totam necessitatibus saepe vero qui.(Slika 2.)

*Artikal 1 je već na sniženju i ako ga želite kupiti dovoljno je samo kliknuti na njega a zatim kupiti kao i svaki artikal u eDeal shopu s tim da će cijena biti 400KM umjesto redovne cijene od 450KM , sniženje za taj artikal traje jos 43min i 50sec, što vidimo na tajmeru Flash deal ističe za ili do vremena ako ga neko prije isteka kupi. Dalje na zatamnjenju vidimo da sljedeći artikal koji će biti aktivan( na sniženju) je artikal 3. ( na slici vidimo da će sniženje za taj artikal nastupiti za 43min i 50 sec. I da će koštati 380KM umjesto 450KM po redovnoj cijeni ) kroz zatamnjenje vidimo da se radi o rucnom satu a ako predjemo mišem preko zatamnjenja vidi se da je u pitanju neki GUESS muški sat te ako nam je interesantan za kupovinu tačno možemo znati kada da posjetimo sajt i da očekujemo da nastupi sniženje i da ga prvi kupimo.Znači nakon isteka narednih 43min i 50sec. Artikal 1 nestaje ako ga niko nije kupio i vraća se u eDeal shop po redovnoj cijeni a artikal 3 postaje AKTIVAN- na sniženju, nestaje zatamnjenje i možete ga kupiti a sljedeći artikal na sniženje stupa za 1dan 0 sati 43min i 50 sekundi i vidi se da se radi onekoj muškoj narukvici Tommy Hilfiger i da će koštati 140KM umjesto redovne cijene od 190KM...

 

Na slici vidite naša tri artikla koja će biti predmet ovog našeg primjera za objašnjenje kako FDS u stvari funkcionira i označeni su kao artikal :1.2 i 3 (inače na FDS-u može biti jedan, više artikala ili niti jedan ,zato je potrebno da što češće ulazite i provjeravate FDS da biste upravo Vi bili sretnik koji će prvi reagovati i kupiti željeni artikal po sniženoj cijeni )

Odmah ste primjetili današa tri predmeta koja su trenutno na FDS-u ne izgledaju isto( jedan se jasno vidi a druga dva su zatamnjena)

Prvi artikal (artikal 1.) na slici ( Slika 2.)se jasno vidi , znači da je to AKTIVAN artikal, što znači da je taj artikal već na sniženju i Vi možete jednostavno kliknuti na njega i obaviti kupovinu po sniženoj cijeni ( snižena cijena je cijena ispod slike na bež podlozi). Vrijeme koje je prikazano na tajmeru ispod slike ( Flash deal ističe za: ) označava koliko se tačno vremena taj artikal nalazi na sniženju. Sniženje će znači trajati do isteka tog tajmera ispod slike ili do momenta dok ga neko ne kupi a prije isteka tog tajmera. U slučaju da niko od korisnika ne primjeti da je određeni artikal na sniženju ili iz nekog drugog razloga se artikal na sniženju ne proda, nakon isteka vremena Flash deal sniženja, sniženje prestaje i artikal se vraća u eDeal shop po redovnoj cijeni.

                                                                                                                                                                                                                  flash deal4.jpg - Ut totam necessitatibus saepe vero qui.

Slika 3.Artikli 2 i 3 su zatamnjeni, što znači da su NEAKTIVNI i da se još uvijek ne nalaze na sniženju.Tajmer na zatamnjenju koje se nalazi preko slike artikla ( u crvenom krugu slika 4.)  označava vrijeme nakon čijeg isteka će se artikal naći na sniženju. Nakon što tajmer na zatamnjenju pokaže nulu ( vrijeme istekne ), zatamnjenje nestaje i artikal koji se nalazio ispod postaje potpuno vidljiv AKTIVAN , što znači da ga u tom momentu počinje vrijeme sniženja za taj artikal te isti možete kupiti po sniženoj cijeni jednostavnim klikom na njega i dalje nastavite proceduru kao pri normalnoj kupovini u eDeal shopu

                                                                                                                                                                                              flash deal POCINJE.jpg - Ut totam necessitatibus saepe vero qui. 

(Slika 4.)

 

 

Kroz zatamnjenje dok je artikal u FDS-u još neaktivan korisnik donekle može vidjeti koji će artikal biti predmet sniženja i po kojoj cijeni nakon isteka tajmera na zatamnjenju a prelaskom kursorom miša preko zatamnjenja ,tačno ispod tajmera se nadzire i naziv tog artikla tako da korisnici mogu pretpostaviti koji će se artikal naći na sniženju i u koje tačno vrijeme te blagovremeno reagovati i kupiti isti.

Na našem primjeru sljedeći artikal koji će se naći na sniženju je artikal 3. gdje vidimo da se radi o muškom GUESS satu i da će na sniženju koštati 380KM umjesto redovne cijene u eDeal shopu od 450KM a zatim dan kasnije na sniženje stupa i artikal 2. gdje vidimo da se radi o muškoj narukvici Tommy Hilfiger i da će cijena na sniženju biti 140KM umjesto redovne cijene od 190KM itd.

 

Napominjemo još jednom, preporuka je što češće posječivati Flash Deal Sniženje na sajtu da ne biste propustili sniženje za artikal koji Vas možda upravo zanima te tako kupite isti po sniženoj cijeni u odnosu na shop .